Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Majerus blijft Vos voor in Women's Tour

Woensdag 15 juni 2016

Women - Christine Majerus heeft de openingsetappe van de Aviva Women's Tour of Britain gewonnen. De Luxemburgs kampioene van Boels-Dolmans liet Marianne Vos achter zich in Norwich.

Het peloton rekende in de slotkilometer vluchtster Tetrick op het nippertje in. Giorgia Bronzini eindigde op de derde plaats. Majerus - vorig jaar ook ritwinnaar in deze ronde - is de eerste leidster. "Vooraf was bepaald dat het een aankomst voor mij was. Lizzie Armitstead leidde me perfect naar de finale en zette me min of meer af in de laatste bocht naar links, voordat het omhoog zou lopen. Ik ging niet als eerste de bocht in omdat Lucinda Brand van Rabo-Liv me te snel af was. Bovendien was er nog een renster weg. In de laatste 150 meter had die vluchtster Tetrick nog een kleine kloof en het was wat chaotisch met motoren. Ik moest ruimte zoeken om de sprint te openen." 

Ook in het kamp van Rabo-Liv was er tevredenheid.“Hier kunnen we verder mee”, vond ook ploegleider Koos Moerenhout. “Er komen deze week echt nog ritten waarin kansen voor ons liggen. Marianne bewijst vandaag, dat ze prima in orde is, maar ook de rest van de ploeg maakte een goede indruk. Dit is een hele mooie ronde waar we met de ploeg klaar voor zijn."

 

Foto: © Sportfoto

Speel mee met ons Tourspel, onder de eerste 800 inzenders verloten we bidons van profploegen



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl