Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Etappeschema Olympia's Tour 2016 is rond

Woensdag 15 juni 2016

National - Olympia's Tour start op dinsdag 27 september in de gemeente Hardenberg, waar de renners een ploegentijdrit krijgen voorgeschoteld met een lengte van 20,3 kilometer.

Met het vastleggen van de openingsteappe is het routeschema van de oudste etappekoers van Nederland rond, waarmee de wedstrijd organisatorisch staat. Hardenberg was in 2005, 2006 en 2007 ook al gastheer van in totaal vier ritten in Olympia's Tour. In dat laatste jaar zag het publiek Coen Vermeltfoort uit Schuinesloot winnen in zijn eigen gemeente en boekte de latere Touretappewinnnaar Lars Boom een ritzege in de individuele tijdrit.

De etappe voert door de twee grootste kernen van de gemeente Hardenberg, te weten Hardenberg en Gramsbergen.De rit start vanuit het nieuwe gemeentehuis van Hardenberg en finisht voor dit gebouw aan de Bruchtseweg in deze plaats. Wethouder Douwe Prinsse is blij Olympia's Tour opnieuw in zijn gemeente te mogen verwelkomen. "De wedstrijd biedt een mooie kans om onze gemeente op de kaart te zetten, maar ook om onze eigen talenten Chiel Breukelman uit Gramsbergen en Justin Timmermans uit Hardenberg in actie te zien in deze wedstrijd voor de beste wielerbeloften ter wereld." De gemeente Hardenberg bracht behalve Vermeltfoort (voormalig renner van de Rabobank-profformatie) de afgelopen jaren nog een beroepsrenner voort: Albert Timmer uit Gramsbergen. De renner van Giant-Alpecin reed dit jaar de Giro d'Italia en zit in de voorselectie van zijn team voor de Tour de France. 

Koersdirecteur Thijs Rondhuis is verheugd de wedstrijd organisatorisch rond te hebben en kan zich nu richten op het verder invullen van de sponsoring van de wedstrijd, die van 27 september tot 2 oktober wordt verreden. "We zijn heel blij dat we de wedstrijd kunnen beginnen met een ploegentijdrit, in onze ogen één van de mooiste onderdelen van de wielersport, waar de prestatie van het gehele team goed tot zijn recht komt. Door dit onderdeel op de eerste dag te laten plaats vinden, zijn we er zeker van dat ploegen niet incompleet van start moeten gaan. Een risico dat je wel loopt later in de week, als renners geblesseerd of ziek hebben moeten opgeven. In zijn geheel hebben we een mooi, evenwichtig etappeschema met een ploegentijdrit en een individuele rit tegen de klok, ritten door het vlakke Nederlandse land waar het opletten is voor waaiervorming en een prachtige finale in Zuid-Limburg."

Het complete etappeschema van Olympia's Tour ziet er als volgt uit:

27/09: 1e etappe Ploegentijdrit Hardenberg

28/09: 2e etappe Assen-Assen

29/09: 3e etappe 's-Heerenberg-Emmerich (t)

29/09: 4e etappe Ulft-Gendringen

30/09: 5e etappe Zutphen-Zutphen

01/10: 6e etappe Reuver-Reuver

02/10: 7e etappe Margraten-Noorbeek

Foto: © Sportfoto

Speel mee met ons Tourspel, onder de eerste 800 inzenders verloten we bidons van profploegen



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl