Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen wint in Ster ZLM Toer

Vrijdag 17 juni 2016

Elite men - Dylan Groenewegen heeft de derde rit van de Ster ZLM Toer gewonnen. De sprinter van Lotto-Jumbo toonde zich de snelste van het peloton. De Amsterdammer was blij de eerste echte massasprint van de wedstrijd op zijn naam te hebben gebracht.

'De sprint verliep goed, ik werd perfect afgezet in de laatste tweehonderd meter. Ik ben klaar voor de Tour, maar de ploeg moet dat nog beslissen." De aanvallers van donderdag - Twan van den Brand en Wesley Kreder - meldden zich opnieuw in een vlucht, dit keer met Jaap de Man (3M).  Later reed het trio Wout van Aert, Sjoerd van Ginneken en Peter Lenderink voorop, maar dit keer misrekende de sprinters zich niet. "Dat deden we gisteren ook niet" zei Groenewegen na afloop. "Maar we hadden ons werk gedaan voorin, het was ook aan anderen om te werken en dat deden ze niet."

Heuvels goed verteerd

Vandaag kwam toch de kans om te sprinten voor de winst. "Ik ben hier heel blij mee. Mijn vormpeil wordt beter en beter en ook in de heuvels in Limburg merkte ik dat ik weer een stap gezet heb. Als je net in de Tour of California heb gereden, dan vallen die hellingen hier wel mee." In de sprint was de renner van Lotto-Jumbo ongenaakbaar. "Sep Vanmarcke nam de rol van laatste man over omdat Robert Wagner zich in dit slechte weer wat minder voelde. Het werkte perfect. De ploeg geeft vertrouwen aan mij en dat kan ik afmaken. Wederzijds vertrouwen betaalt zich zo langzaam aan uit."

Zege met betekenis

Hoewel hij Marcel Kittel en André Greipel niet in een rechtstreeks duel versloeg, vond hij de winst in Buchten er toch één met betekenis. "Ik neem aan dat Kittel hier ook graag had willen winnen, maar volgens mij ging er iets mis in zijn sprinttrein. Ik denk dat ik met deze zege weer heb laten zien dat ik op goede dagen iedereen kan verslaan, ik hoop daarmee de ploegleiding definitief overtuigd te hebben voor de Tour."

Foto (c) Sportfoto - Dick Soepenberg

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl