Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lotto-Jumbo heeft Tourselectie rond zonder Gesink

Woensdag 22 juni 2016

Tour de France - Dylan Groenewegen, Wilco Kelderman, Bert-Jan Lindeman en Timo Roosen vormen het Nederlandse contingent in de Tourselectie van Lotto-Jumbo. Robert Gesink is niet voldoende hersteld om deel te nemen.

Ook George Bennett, Robert Wagner, Paul Martens, Sep Vanmarcke en Maarten Wynants zijn present in de ploeg van Richard Plugge. Gesink baalt dat hij niet van de partij is over anderhalve week. De Achterhoeker kwam in de Ronde van Zwitserland ten val en de medische staf vindt dat hij onvoldoende hersteld is daarvan. “Ik heb veel energie gestoken in mijn voorbereiding op de Tour de France en op Tenerife voelde ik me sterk. Het is een grote teleurstelling dat ik door deze tegenslag de Tour moet missen”, vertelt Robert Gesink vanuit Spanje.

“We willen een etappe winnen”, zegt technisch directeur Nico Verhoeven. In de bergen kan dat met Wilco Kelderman en we hebben een aantal mannen die vanuit een ontsnapping om de dagzege kunnen strijden op de dagen die te zwaar zijn voor de sprinters.”

 Leerproces

“Daarnaast gaan we sprinten met Dylan Groenewegen”, vervolgt Verhoeven. “Hij rijdt de Tour de France vroeger van verwacht, maar die keuze is niet alleen gebaseerd op zijn goede uitslagen. We hebben al langer het idee dat hij de Tour de France aankan. Hij kan op die manier op het allerhoogste niveau acteren en daaraan wennen richting 2018. Dat hij al vrij veel wedstrijden gewonnen heeft, is een bijkomstigheid. Dat kan ervoor zorgen dat het verwachtingspatroon hoger is, maar voor ons gaat hij naar de Tour vanuit een leerproces. Hij mag alvast aan de grootste wielerkoers van het jaar ruiken. Van daaruit streven we naar zo goed mogelijke resultaten.”

 Groenewegen ziet zijn deelname aan de Tour de France als een beloning voor zijn goede seizoen, maar houdt de lange termijn voor ogen. “We zitten in een traject waarin we ernaar streven om in 2018 een touretappe te winnen”, legt de sprinter uit. “Het is dit seizoen snel gegaan met de ontwikkeling van de sprinttrein. Natuurlijk gaan we ervoor om iets moois neer te zetten in de Tour en als het aan mij ligt, wordt het iets heel moois, maar ik mag er niet vanuit gaan dat ik hier meteen een etappe win. In de eerste week wordt er veel gesprint, dus daar focus ik me in eerste instantie op. Daarna moeten we kijken hoe het gaat. Het zou mooi zijn als ik de Tour kan uitrijden en die ervaring mee kan nemen naar de komende seizoenen.”

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl