Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Neefjes wint dubbel in Peize-Nieuw Roden

Maandag 27 juni 2016

Women - De slotetappe van de 2-daagse Peize - Nieuw-Roden werd gewonnen door Nederlands kampioene elite-zonder-contract Tessa Neefjes van het mixteam Ulysses/West-Frisia/HRTC Hoorn.

Nadat ze zondag in Peize dacht dat ze won en juichte, wist ze het nu zeker, ze kwam met een fietslengte voorsprong over de finish voor Rixt Meijer van Meteoor-Assen-Roden. De derde plaats was voor het ploeggenootje van Neefjes, Nina Buysman. Het eindklassement van de 2-daagse, mee tellend voor de Centric Clubcompetitie werd daarmee ook gewonnen door Tessa Neefjes, die dolblij was. De derde en laatste etappe van de 2-daagse ging over een afstand van 86 kilometer, verdeeld over 8 ronden van bijna elf kilometer lang.

In de beginfase waren er diverse breuken in het peloton, het viel in 4 stukken uit een. Bij het begin van de tweede ronde was het grootste gedeelte weer samen gekomen, maar toen viel het door een valpartij weer uit elkaar. Nicole Clerx probeerde het toen solo en zij kreeg maximaal 25 seconden ruimte. Na drie ronden ontstond er een kopgroep van tien rensters. Zij bleven lange tijd voorop met maximaal 40 seconden voorsprong. Maar toen het peloton ging rijden en er twee schakels voorin letterlijk wegvielen, Ingrid Tempert en Nicole Steigenga gingen onderuit, liep de voorsprong hard achteruit en met nog ruim drie ronden te gaan was alles weer bij elkaar. Met nog ongeveer 15 kilometer te gaan viel het uiteen in drie groepen en er ontstond een kopgroep van 15 vrouwen, met ook daarbij de leidster van de Centric Clubcompetitie Evy Kuijpers.

Deze groep werd nog met drie vrouwen aangevuld zodat er 18 dames gingen strijden om de eerste plaats in Nieuw-Roden. Simone de Vries van WV De Kannibaal probeerde het nog even in de laatste kilometer, maar werd teruggepakt. Neefjes won de eindsprint dus voor Meijer en Buysman. Kuijpers blijft leidster in het algemeen klassement van de Centric Clubcompetitie.

Standen Centric Clubcompetitie

Tekst en foto ©: Rudie Ottens

Tessa Neefjes (links) wint voor Rixt Meijer en haar eigen ploeggenote Nina Buysman

Speel mee met ons Tourspel, onder de eerste 800 inzenders verloten we bidons van profploegen



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl