Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederland negende op WK MTB Team Relay

Donderdag 30 juni 2016

Offroad - Nadat Guus Olde Monnikhof achtste werd op de openingsdag van het WK MTB in Nove Mesto op het onderdeel Eliminator, realiseerde de Nederlandse ploeg op dag twee van de mondiale titelstrijd opnieuw een top 10-klassering.

Op de Team Relay werden Michiel van der Heijden, David Nordeman, Anne Tauber en Marc Bouwmeester negende. De wereldtitel ging overtuigend naar Frankrijk. De Tsjechen eisten het zilver op, de Zwitsers veroverden het brons.

Van der Heijden (elite-men) ging als eerste van start en gaf als tiende het symbolische stokje over aan belofte David Nordeman, die snel aan het inhalen sloeg en uiteindelijk als zevende de finishlijn passeerde. Anne Tauber (beloften-vrouwen) trok die lijn sterk door en rukte op naar de vijfde plaats. Toen zij haar ronde afgelegd had, hadden de vier sterke mountainbike-naties voor haar al wel enige afstand genomen. Junior Marc Bouwmeester probeerde uiteraard uit alle macht zijn positie zo lang mogelijk vast te houden, maar zag op de zware en technische omloop nog enkele landen passeren. uiteindelijk werd Nederland negende. Op het Europees Kampioenschap was de equipe van bondscoach Tim Heemskerk eerder dit jaar achtste.

Op vrijdag komen de junioren Marc Bouwmeester en Jens Dekker in actie voor hun individuele WK.



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl