Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Apeldoorn krijgt wereldbeker op de baan

Vrijdag 01 juli 2016

Track - Apeldoorn is komende winter één van de vier wereldbekerwedstrijden op de baan. De nieuwe baan in Omnisport debuteert als Coupe du Monde-wedstrijd.

Wel was men al gastheer van een wereldkampioenschap (in 2011), een WK Para-Cycling (2015) en enkele EK's. Apeldoorn is de tweede wereldbeker deze winter, van 11 tot en met 13 november. De andere manches worden verreden in Glasgow (4-6 november), Cali (17-19 februari) en Los Angeles (25-26 februari).

Na een grootscheepse renovatie wordt de wielerbaan van Omnisport op 1 september weer in gebruik genomen. "De werelbeker is een vliegende start voor de nieuwe Acoya houten baan. De Wereldbekerwedstrijd zal maar liefst bijna 40 landen naar Apeldoorn trekken met in totaal zo’n 300 sporters. Na de drukke sportzomer met natuurlijk ook nog eens het baanwielrennen op de Olympische Spelen vormt de wedstrijd in Omnisport Apeldoorn een mooie kans voor renners als Elis Ligtlee (uit Eerbeek, bij Apeldoorn) en Jeffrey Hoogland om zich voor het eigen publiek op de nieuwe piste van hun beste kant te laten zien" laat de organisatie weten. 

Foto: © Sportfoto Na het WK Para-Cycling vorig jaar ging de wielerbaan in Apeldoorn dicht, op 1 september heropent de piste in Omnisport



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl