Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bronzini en Guarnier grijpen macht in Giro Rosa

Zaterdag 02 juli 2016

Women - Giorgia Bronzini heeft de eerste reguliere rit van de Giro Rosa gewonnen. De Italiaanse van Wiggle-High 5 bleef Megan Guarnier van Boels-Dolmans voor in de sprint van een kopgroep van negen.

Guarnier pakte wel de leiding in de Italiaanse vrouwenronde. Anna van der Breggen miste de slag vandaag en verloor tijden dus plaatsen in het klassement. Van der Breggen kon net niet mee toen 18 kilometer voor de finish op een supersteile klim van anderhalve kilometer vier favorieten op de pedalen gingen staan. Elisa Longo-Borghini, Megan Guarnier en Evelyn Stevens trokken hard door. Later kwamen nog zes andere rensters bij de vier koploopsters, onder wie latere ritwinnares Bronzini. Van de tien bleven er negen over.

VDB blijft kopvrouw

Rabo-Liv blijft vasthouden aan Anna van der Breggen als tweede kopvrouw naast Kasia Niewiadoma. “Anna had vandaag niet de beste benen, maar een slechte dag betekent nog niet een slechte ronde”, stelde ploegleider Koos Moerenhout. "We panikeren echt niet en Anna ook niet. Het vertrouwen is groot. Ze is pas een paar weken terug van een drie weken lange hoogtestage. De aanpassing vergt kennelijk iets langer dan verwacht.”

foto (c) Sportfoto-Bart Hazen

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl