Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman zesde in tweede rit Tour de France

Zondag 03 juli 2016

Elite men - Wilco Kelderman is zesde geworden in de tweede etappe van de Tour de France. De renner van Lotto-Jumbo sprintte mee voor de eerste plaatsen en zag wereldkampioen Peter Sagan winnen.

Ook Bauke Mollema mengde zich in de sprint, maar kwam ingesloten te zitten tegen de hekken in de finishstraat.  Toch werd de renner van Trek negende. Sagan neemt het geel over van Mark Cavendish.

Kelderman gefocust

Kelderman gaf na de eerste etappe al aan dat hij zondag voor zijn kans wilde gaan en bleef dan ook de hele dag gefocust. “Ik ging voor een topklassering, vandaag en het ging goed”, zei hij. “Het was de laatste tien kilometer erg hectisch. Er zaten veel bochten en wegversmallingen in het parcours. Ik zat altijd bij de eerste dertig en had daarmee een goede positie. Ik vond in de finale mijn plaats en kreeg de ruimte om te sprinten. Deze zesde plaats geeft me een goed gevoel.”

Stuyven reikt ver 

Even zag het ernaar uit dat de groepssprint helemaal niet voor de etappezege zou gaan, want de ontsnapping hield lang stand. Jasper Stuyven (Trek - Segafredo) strandde uiteindelijk pas met nog 500 meter te gaan. “Ik dacht even dat ze het zouden gaan redden”, vervolgde Wilco Kelderman. “Maar op een gegeven moment werd er heel hard gereden en op de klimmetjes gaat het in het peloton ook erg snel.”

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl