Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stevens klopt Van der Breggen in tijdrit Giro

Vrijdag 08 juli 2016

Women - Evelyn Stevens is winnares geworden van de zevende etappe van de Giro Rosa, een individuele tijdrit over 21 kilometer. De renster van Boels-Dolmans boekte daarmee haar derde ritzege in deze ronde.

Anna van der Breggen werd tweede op vier seconden van de Amerikaanse. Megan Guarnier blijft leidster, Van der Breggen staat met nog twee ritten te gaan derde achter de twee rensters van Boels-Dolmans. Overigens zette wereldkampioen veldrijden Thalita de Jong (Rabo-Liv) een verdienstelijke negende tijd neer in de tijdrit, waarin deels geklommen moest worden.

Bijna eerste Nederlandse zege

Van der Breggen kwam slechts vier seconden te kort op Stevens. en was dichtbij een eerste Nederlandse ritzege in deze ronde. “Het is jammer dat ze net naast de overwinning grijpt, maar we mogen heel tevreden zijn met dit resultaat”, vertelt Rabo/Liv-ploegleider Koos Moerenhout die Van der Breggen in het klassement ziet opschuiven naar de derde plaats. Drie rensters van Rabo Liv eindigden in de top tien.   De laatste twee etappes in de Giro Rosa lijken weinig mogelijkheden te bieden om nog een gooi te doen naar de overwinning. Moerenhout: “De etappe van morgen is vrij vlak, maar in de laatste rit zit diep in de finale nog een klimmetje van vijf kilometer, dus daar kan nog wel iets gebeuren. Toch zal het nog heel lastig worden om te stijgen in het klassement. Zeker omdat Guarnier en Stevens in heel goede doen zijn. Maar zeg nooit, we gaan zeker ons best doen.”

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl