Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bos gaat naar Olympische Spelen van Rio

Woensdag 13 juli 2016

Track - Theo Bos mag zich opmaken voor een nieuw olympisch optreden. De Gelderse sprinter overleefde de bike-off in Roubaix en gaat met de Nederlandse sprinters naar Rio.

Hugo Haak was de afvaller van de tweedaagse bike-off. Naast Bos gaan Jeffrey Hoogland, Nils van 't Hoenderdaal en Matthijs Buchli. Afgelopen vrijdag werden individuele tijden opgenomen, vandaag werden er teamsprints gereden in verschillende samenstelingen. "Een goede test voor Rio" meende technisch directeur Thorwald Veneberg. "Want daar moeten de teamsprinters ook een aantal keren kort op elkaar presteren."

Bij de vrouwen is het koppel voor de teamsprint definitief Ellis Ligtlee-Laurine van Riessen. Shanne Braspennicx gaat als reserve mee naar Rio.

Bondscoach Rene Wolff: “Hugo heeft gedaan wat hij moest doen: sterk rijden. Ook op de eerste dag. De andere baanrenners waren overall echter sneller.” Nils van ’t Hoenderdaal zal naast de teamsprint ook als vierde man actief zijn bij de ploegenachtervolging. In principe rijdt Tim Veldt in de kwalificatie mee, maar omdat hij het omnium daarna voorrang krijgt, gaat bij een eventueel vervolg Van 't Hoenderdaal in actie komen.

 

Elis Ligtlee (teamsprint/sprint en keirin)

Laurine van Riessen (teamsprint/sprint en keirin)

Theo Bos (teamsprint/sprint en keirin)

Matthijs Büchli (teamsprint en keirin)

Jeffrey Hoogland (teamsprint/sprint en keirin)

Nils van ’t Hoenderdaal (teamsprint en ploegenachtervolging)

Reserve: Shanne Braspennincx



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl