Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema verliest tijd in eerste Alpenrit

Woensdag 20 juli 2016

Tour de France - Bauke Mollema heeft in de zeventiende etappe van de Tour de France tijd verloren op een aantal concurrenten. De Groninger moest net voor het ingaan van de slotkilometer naar Finhaut-Emosson passen toen Richie Porte ten aanval trok.

Gele truidrager Chris Froome kon als enige reageren op de uitval van Porte. Ook Yates, Bardet, Quintana, Meintjes, Aru en Poels bleven Mollema voor. Ritwinnaar werd Ilnur Zakarin. De Rus van Katusha was mee met een kopgroep, waarbij ook Stef Clement zat. De Brabander werd achtste.

Mollema blijft tweede in het klassement, zijn marge op Yates is nog 26 seconden. "Ik had geen goede benen vandaag" gaf Mollema toe. "Ik voelde het al op de voorlaatste klim en toen er aangevallen werd, kon ik niet volgen. Op twee kilometer van het einde ben ik mijn eigen tempo gaan rijden. Ik had meer van voren moeten rijden. Maar je doet wat je kunt en veel meer zat er niet in. Ik had dniet de benen van de vorige weken. Dat is jammer, maar ik bleef vechten tot de finishlijn om niet te veel tijd te verliezen. Gelukkig valt de schade mee.Laten we hopen dat het alleen vandaag speelde." 

 

Foto: © ASO

 



Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl