Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijk verliest leiderstrui in Thuringen

Woensdag 20 juli 2016

Women - Ellen van Dijk heeft op de voorlaatste dag van de Thuringen Rundfahrt haar leiderstrui moeten afstaan. Met een aantal andere favorieten had ze geen antwoord op een aanval van Amanda Spratt en Elena Cecchini.

De eerste won de rit, de tweede nam de leiderstrui over. Ellen van Dijk droeg de leiderstrui uit de Thüringen Rundfahrt sinds ze maandag de individuele tijdrit won. Op woensdag zakte ze naar de derde plaats, nadat twee rensters bijna vijf minuten nam op de achtervolgende groep van veertien en weg bleef tot op de streep. 

"Er waren vanuit het start ontelbaar veel aanvallen" zei Van Dijk. "Ik kon niet overal achteraan." "Ik richtte me op Annemiek van Vleuten (Orica-AIS), Ashleigh Moolman (Cervélo-Bigla) en Marianne Vos (Rabo-Liv) omdat zij in mijn buurt stonden in het klassement. Ik kon mee met de aanvallen van Moolman en Van VLeuten. Ik kon overal op reageren, soms duurde het even voordat ik de aansluiting maken kon, maar ik was tevreden. Ik ben niet de beste klimster en kon zelf niet aanvallen. "Ik moest zorgen dat ik er zo lang mogelijk aan bleef hangen. En dat deed ik. Het is jammer dat men de vluchters zo ver liet weg lopen en het klassement in rook opging."

 Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl