Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Anne Terpstra toch naar Rio

Donderdag 28 juli 2016

Offroad - Mountainbikester Anne Terpstra heeft alsnog voldaan aan de kwalificatie-eis van NOC*NSF  voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Afgelopen mei op de Europese kampioenschappen in Husqvarna (Zweden), behaalde Anne Terpstra een 11e plek op de cross-country waardoor ze net niet aan de kwalificatie-eis van het NOC*NSF voldeed. De minimale eis is een 10-plaats. De UCI heeft bekend gemaakt dat een van de deelneemsters uit de uitslag van het EK in Zweden is gehaald. Hierdoor schuift Anne Terpstra op naar de 10e plaats, waardoor ze alsnog voldaan heeft aan de kwalificatie-eis van NOC*NSF.

Haar olympische mountainbikewedstrijd vindt plaats op zaterdag 20 augustus. Aanstaande maandag reist Anne Terpstra af naar Canada voor de wereldbekerwedstrijd in Mont-Sainte-Anne in het weekend van 6 en 7 augustus. Daar blijft ze nog een week trainen om vervolgens door te reizen naar Brazilië om zich voor te bereiden op haar Olympisch debuut.

Bondscoach Tim Heemskerk: “Anne zit al sinds de junioren in de nationale selectie en de kwalificatie is een enorme opsteker voor Anne en het Nederlandse mountainbiken. Het is geweldig dat Anne zich toch gekwalificeerd heeft tijdens het afgelopen EK en dat Nederland met twee mountainbikers afreist naar Rio.”  

foto (c) Sportfoto-Robert Jones



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl