Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sam Oomen wint en leidt in Tour de l'Ain

Vrijdag 12 augustus 2016

Elite men - Sam Oomen heeft de derde etappe van de Tour de l'Ain op zijn naam gebracht. De renner van Giant-Alpecin is ook de nieuwe leider.

De Nederlander reed in de laatste drie kilometer weg bij een aantal laatst overgebleven concurrenten en kwam met een kleine voorsprong over de streep in deze eerste rit over geaccidenteerd terrein. Robert Gesink - die zich komt testen in deze ronde - verloor drie minuten op zijn jonge landgenoot.

Voor Oomen is het zijn eerste zege als renner van een WorldTour-formatie. Wel was hij al derde in het Criterium International. "Ik ben heel blij met mijn eerste profzege, winnen is altijd magisch. Het ging goed vandaag en de benen voelden goed aan. Het team werkte hard voor me en ik ben bij dat ik hen kon terug betalen op deze manier. Ik kende deze rit van twee jaar geleden en speelde daar op in de finale. Ik wist dat de slotklim doorslaggeven ozu worden, ik had in de slotkilometers nog wat energie in de tank. Zaterdag wordt een zware dag, maar ik heb vandaag de bevestigin gekregen dat de vorm goed is en dat ik goed klim momenteel. Ook het sterke team om me heen geeft vertrouwen."

Foto: © Giant-Alpecin



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl