Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Koga Slag om Norg voor Jakobsen

Zondag 14 augustus 2016

Elite men - Fabio Jakobsen heeft de Koga Slag om Norg gewonnen. De Nederlands beloftenkampioen van SEG Racing toonde zich de snelste van vijf koplopers. 

Twan van den Brand van Team Piels eindigde als tweede, Peter Schulting (Parkhotel Valkenburg) werd derde. Wouter Mol en Daan Meijers van Join S-De Rijke maakten ook deel uit van de kopgroep. De vijf reden in de voorlaatste slotronde weg uit een groep van veertien in de wedstrijd, die voor het eerste als UCI 1.2-wedstrijd werd afgewerkt.

Al vroeg in koers reden 26 renners weg, daar bleven er in de slotomlopen rond Norg negen van over: Maarten van Trijp (Metec-TKH), Daan Meijers (Join S-De Rijke), Henrik Evensen, Marten Kooistra, Mathias Norsgaard (SEG) Rick van Breda (BabyDump), Matthew Zenovich (Avanti), Joshua Huppertz (Kuota-Lotto) en Laurent Evrard (3M). Daar sprongen Twan van den Brand (Piels), Wouter Mol (Join S-De Rijke), Fabio Jakobsen (SEG), Dennis Bakker en Peter Schulting (Parkhotel) naar toe. Op Bakker na maakten deze mannen in de finale deel uit van de nieuwe kopgroep van vijf met ook Daan Meijers, vluchter van het eerste uur.

Sterk ploegenspel SEG

Jakobsen rondde in de straten van Norg sterk ploegenspel van de talenten van SEG Racing af. "We waren erop gebrand hier goed te presteren, natuurlijk vanwege onze sponsor Koga, maar ook omdat dit een geweldig mooie koers is. We hebben er voor gereden en gelukkig kon ik het afmaken. Toen er gesprint werd, wist ik dat ik een goede kans zou maken. Ik heb een seizoen met hoogte- en dieptepunten. Door ziekte in de voorbereiding op dit jaar kwam ik wat langzaam op gang, maar in de ZLM Tour stond ik er met een etappe-overwinning. De rit daarna viel ik, maar gelukkig wist ik het NK op de Brouwersdam bij de beloften te winnen. Ik mik dit naseizoen nog op Olympia's Tour en op het WK in Qatar. Dit is alvast weer een mooie zege voor op mijn erelijst."

Van den Brand en Schulting

Twan van den Brand kon leven met zijn tweede plek. "We hebben op het laatst als team onze verantwoordelijkheid genomen in de achtervolging, omdat we aanvankelijk alleen Joey van Rhee mee hadden. Gelukkig wist ik voorin de wedstrijd terug te keren. In de finale probeerden Schulting en de mannen van Join S-De Rijke vanuit de uiteindelijke kopgroep weg te komen, maar ik mikte op de sprint, ook omdat niemand ruimte kreeg. Het was een uitdaging om het te proberen en van Jakobsen verliezen is geen schande, ik kwam uiteindelijk nog dicht bij de winst. Ik had de wedstrijd graag gewonnen, zeker nu deze internationaal is en steeds meer aanzien krijgt, maar het mocht niet zo zijn." Schulting verraste ook zichzelf door ook op dit terrein uit te blinken. "Ik kan overal mee komen, dat bewijst dit maar. Dit seizoen is wel mijn beste wielerjaar voor mijn gevoel, onlangs won ik ook al in de Kreiz Breizh. Vandaag was winnen ook de inzet. We startten hier met vijf man, dus we moesten een beetje gokken en besloten de eerste groep te laten gaan in de hoop dat andere teams daar ook niet blij mee waren. Uiteindelijk konden we ons toch nog voorin de koers melden. Derde was uiteindelijk het hoogst haalbare, ik probeerde het alleen, maar kreeg geen ruimte." 

Foto's: © Sportfoto

SAMENVATTING RTV DRENTHE

 

 Doe mee aan ons Vuelta-spel



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl