Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lotto-Jumbo mikt met Kruijswijk op klassement Vuelta

Dinsdag 16 augustus 2016

Elite men - Lotto-Jumbo start in de Ronde van Spanje met de ambitie om Steven Kruijswijk aan een korte klassering in het klassement te helpen.

Volgens ploegleider Addy Engels is het hele team gebouwd rond de Brabander, die in de Giro streed om de eindzege. Kruijswijk kan onder andere op Robert Gesink rekenen. Verder zijn Bram Tankink, Jos van Emden, Koen Bouwman, Martijn Keizer, Victor Campenaerts, Enrico Battaglin en George Bennett present.

Kruijswijk kijkt uit naar zijn tweede grote ronde van dit jaar en is blij met de selectie. “We gaan met een sterke ploeg naar Spanje. We nemen renners mee die mij bergop kunnen bijstaan, maar ook op het vlakke kunnen ondersteunen. Ik wil meedoen om de prijzen. Het is mooi dat de grote klassementsrenners in de Vuelta starten, dat motiveert en zo kan ik mijzelf met de besten meten.”

Kruijswijk hoopt op een voordeel ten opzichte van de renners die de Tour hebben gereden. “Na de Giro heb ik veel rust gehad om te herstellen van mijn val en de koers. In aanloop naar de Vuelta heb ik bewust niet veel koersen gereden om zo fris mogelijk aan de start te verschijnen.” 

Ploegleider Addy Engels onderstreept het doel in deze ronde. “We hebben de ploeg volledig rondom Steven gebouwd. Bergop is het altijd handig om renners bij je te hebben, maar op het vlakke is dat minstens zo belangrijk, vandaar dat er ook mannen zoals Jos van Emden en Martijn Keizer aan de start staan.”

Foto: © Sportfoto

Speel mee met ons Vuelta-spel



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl