Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Buchli wint vijfde wielermedaille in Rio

Dinsdag 16 augustus 2016

Track - Matthijs Büchli is in de finale van het olympisch keirintoernooi tweede geworden. De renner uit Santpoort hoefde alleen de Brit Jason Kenny voor te laten gaan.

Büchli veroverde de tweede baanmedaille, nadat Elis Ligtlee goud won op de keirin bij de vrouwen. Dankzij goud en zilver voor Anna van der Breggen en zilver voor Tom Dumoulin op de weg wist Nederland een vijfde wielermedaille te veroveren.

Twee herstarts waren er in de finale van dit onderdeel, maar Büchli hield het hoofd koel in de eindstrijd van het slotnummer van het baanwielrennen in Rio. Hij reed gedecideerd naar een medaille. "Kenny is de man van het toernooi. Tweede worden achter hem is gewoon winnen" zei Büchli direct na afloop van zijn zilveren wedstrijd. In de finale nam hij risico's. "Ik zette alles op de laatste bocht, daar was er ruimte. Het was heel close. Ik dacht: ik ga vol op mijn bek of ik win een medaille. Het liep goed af." 

Nederland heeft nu vijf wielermedailles behaald, nadat twee van de vier wielerdisciplines (weg en baan) afgerond zijn. Eerder won Anna van der Breggen goud in de wegwedstrijd en brons op de tijdrit. Tom Dumoulin was bij de mannen winnaar van het zilver op de tijdrit. Op de baan werd Elis Ligtlee olympisch kampioene keirin.

Foto: © Sportfoto

Speel mee met ons Vuelta-spel



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl