Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lotto-Jumbo mikt op Hofland in Hamburg

Vrijdag 19 augustus 2016

Elite men - Lotto-Jumbo start met twee sprinters in de Euro Eyes Cyclassics in Hamburg komend weekeinde. Nederlands kampioen Dylan Groenewegen tekent present, maar de ploeg mikt vooral op Moreno Hofland.

"Ik heb verwachtingen van deze wedstrijd”, zegt ploegleider Merijn Zeeman. “Het is een koers die meestal eindigt in een massasprint van een uitgedunde groep. We hebben in de slotfase drie keer de Bergwertung. Daar dunt het peloton wat uit, dus dat is een belangrijk punt. Als Moreno Hofland en Dylan Groenewegen daar in de eerste groep overheen komen, hebben we een wapen. Met Sep Vanmarcke, Timo Roosen en Wilco Kelderman hebben we een sterk team om hen te ondersteunen in de finale. We hebben Moreno en Dylan nodig in de finale en ik heb er vertrouwen in dat het ons gaat lukken.”

Koers ligt Hofland

Moreno Hofland is ook overtuigd van zijn kansen. “Ik heb deze koers vorig jaar ook gereden, maar toen was ik helaas betrokken bij een grote valpartij”, geeft hij aan. “Ik had tijdens de wedstrijd wel het idee dat het een koers is die mij ligt. Het klimmetje in de finale maakt het wat zwaarder en daar houd ik wel van. Ik weet van vorig jaar dat het vooral belangrijk is om daar de goede positie te kiezen. Ik wil zo veel mogelijk energie sparen en goed van voren zitten. Dan zal het goed te overleven zijn.”

De twee sprinters weten zich ondersteund door Tom Leezer, Mike Teunissen, Sep Vanmarcke, Timo Roosen, Maarten Wynants en Wilco Kelderman.

Foto: © Sportfoto

Met ons Vuelta-spel ga je de strijd aan met andere kenners. Onze prijzenpot is ook deze keer goed gevuld. Wat je kunt winnen? Het gaat om een waardebon van wielervoeding.nl, toegangskaarten voor het festival Wielerpassie, toegangskaarten voor de wereldbeker op de baan van 11-13 november en een fanpakket van Roompot-Oranje Peloton.

Schrijf hier in



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl