Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Gorkom wint zilver op Olympische Spelen

Vrijdag 19 augustus 2016

Offroad - Jelle van Gorkom heeft zilver gewonnen in de olympische BMX-wedstrijd. Samen met Niek Kimmann drong hij door tot de finale, maar de vice-wereldkampioen werd zevende. De Amerikaan Connor Fields won het goud.

Laura Smulders werd ook zevende in de finale. De winnares van brons op de Olympische Spelen van Londen had deze medaille opnieuw in zicht, toen ze als vierde ten val kwam. De titel ging naar Mariana Pajon.

Het zilver van de Achterhoeker is de zesde wielermedaille van Nederland. Dat was vooraf het doel van technisch directeur Thorwald Veneberg van de KNWU. Van Gorkom was na een blessure net op tijd hersteld om eind mei aan het wereldkampioenschap in Medellin mee te doen, maar was daar nog niet op topniveau. Dat hij dat in Rio wel was, bleek uit zijn sterke kwalificatiereeks en het feit dat hij in zijn halve finalemanche als tweede door ging naar de eindstrijd. Vanuit de derde positie rukte Van Gorkom op naar de zilveren positie om op ruime afstand van het goud de tweede plek voor zich op te eisen. "Natuurlijk wil je ook goud winnen, maar ik ben op waarde geklopt. Als je weet van hoever ik gekomen ben - met veel blessureleed - dan is het gewoon ongelofelijk dat ik hier het zilver win. Er gebeurt van alles in zo'n wedstrijd, maar ik kon rustig blijven en mijn eigen lijntjes blijven rijden. Dat bracht me deze medaille vandaag." Niek Kimmann trad met een enkelblessure aan in zijn vier wedstrijden op vrijdag, maar wist desondanks een finaleplek af te dwingen. 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl