Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra vijftiende in olympische MTB-wedstrijd

Zaterdag 20 augustus 2016

Offroad - Anne Terpstra is vijftiende geworden in de olympische MTB-wedstrijd. De Nederlandse wist de Mexicaanse Campuzano net voor de streep te passeren nadat ze eerder ook al succesvol terug kwam van een 20e stek.

Jenny Rissveds (Zweden) won de olympische titel. Zij reed in de slotronde weg van Maja Wloszczwska (Polen), die zilver won. Het brons ging naar Catharine Pendrel (Canada).

Terpstra hoorde als laatste Nederlandse wielersporter dat ze naar Rio mocht afreizen. Aanvankelijk greep ze met een elfde plaats op het EK net naast een ticket voor Rio, maar doordat de uitslag later gewijzigd werd, mocht de Apeldoornse toch afreizen.

"Ik ben hier super blij mee" liet Terpstra na afloop weten.   "Ik ben trots op mijn race en heb alles eruit gehaald wat erin zat. Ik denk dat ik mijn beste race van het seizoen gereden heb in Rio."

 Bondscoach Tim Heemskerk toonde zich ook tevredenover de prestatie van de enige Nederlandse deelneemster. Terpstra hoorde pas vorige maand dat ze - door een wijziging in de uitslag van het EK - had voldaan aan de eisen voor de Olympische Spelen in Rio. "Het plan was om een eigen race te rijden, we hadden er geen klassering op geplakt bij voorbaat. Anne heeft haar eigen race gereden. Uiteindelijk realiseerde ze een geweldige race met een sterke finale!"

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl