Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Blaak is derde in Vargarda Road Race

Zondag 21 augustus 2016

Women - Chantal Blaak is derde geworden in de Vargarda Road Race, een wedstrijd uit de UCI Women's WorldTour.

De renster van Boels-Dolmans zag Emilia Fahlin voor eigen volk naar de zege sprinten, Lotta Lepisto uit Finland eindigde als derde. De rensters op het podium maakten deel uit van een kopgroep van negen, waartoe ook Amy Pieters (vierde) en Julia Soek (achtste) behoorden. Uiteindelijk belandde ook Roxane Knetemann in de top tien als tiende.

De wedstrijd werd voor het eerst deels over onverharde wegen gereden. In de slotfase reed een groep van negen weg, die net stand hield. Eenling Fahlin bleek de snelste van deze groep. Blaak won deze wedstrijd in 2014.

"Het is altijd lastig in een groep van negen" merkte Blaak op. "Je weet niet wat er gebeuren gaat. Je moet je instinct volgen en er het beste van hopen. Ik dacht dat er betere kansen waren in deze vlucht dan wanneer het peloton bijeen zou zijn."

"Ik zat in de sprint in het tweede of derde wiel" legde Blaak uit. "Maar ik raakte ingesloten vanuit de bocht. Ik neem het mezelf kwalijk dat ik niet volle bak sprinten kon in de laatste 150 meter."

"Ik was aanvankelijk teleurgesteld, maar nu ben ik blij" zegt Blaak. "De meiden van de ploeg waren ook tevreden. De zege in de ploegentijdrit op vrijdag was geweldig en we kwamen met een goed gevoel aan de start vandaag. Je kon dat zien aan onze manier van koersen Het was een geweldig weekend."

 Foto: © Sportfoto/Bart Hazen



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl