Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen en Ligtlee geridderd

Woensdag 24 augustus 2016

Nieuws - Anna van der Breggen en Elis Ligtlee zijn door minister Schippers van Sport geridderd bij de huldiging van de olympische sporters.

Beiden mogen zich nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Van der Breggen won goud op de wegwedstrijd en brons op de tijdrit in Rio, Ligtlee werd olympisch kampioene op de keirin op de piste.

Schippers sprak de beide wielersporters persoonlijk toe:

"Elis. Wat zijn wij blij dat je in 2011 de switch van BMX naar baanwielrennen hebt gemaakt. Een geweldige beslissing blijkt nu. Je had wat tijd nodig om te beseffen dat je Olympisch kampioen bent geworden. Je vertelde ons dat je er niet van had durven dromen, maar hier sta je dan als Koningin van de Keirin. Je gaf alles en ging ervandoor met nog twee rondes te gaan. Je benen deden zo’n pijn, zei je na afloop. Ik hoop dat ze nog wel stevig genoeg zijn om met trots jouw gouden plak te dragen.  En natuurlijk deze onderscheiding." 

"Anna. Je schrok toen je Annemiek van Vleuten op het wegdek zag liggen na haar valpartij. Na je gewonnen race vertelde je ons dat het even duurde voordat je je realiseerde dat je verder moest fietsen. Gelukkig deed je dat ook. En hoe. De Amerikaanse Abbot lag met 38 seconden voor, een enorme voorsprong bij zulke snelheden. Maar je wist trap voor trap die afstand te verkleinen en uiteindelijk het complete veld te kloppen door de laatste 150 meter te sprinten. Ongelofelijk wat een prestatie. Jouw eerste gouden medaille is de reden dat het Zijne Majesteit behaagt om jou te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl