Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Duijn is tweede in Druivenkoers

Woensdag 24 augustus 2016

Elite men - Huub Duijn is tweede geworden in de Druivenkoers in Overijse. De renner van Roompot-Oranje Peloton zag Jerome Baugnies van Wanty-Groupe Gobert winnen.

Marco Marcato maakte het podium vol.

Duijn en Etienne van Empel maakten deel uit van een groep van twintig koplopers. “Ik wilde goed voorin zitten in de laatste ronden en dat lukte goed. Samen met Dimitri Claeys en Floris de Tier ben ik ook nog in de aanval geweest. Maar doordat Lotto-Soudal hard voorop bleef rijden werden wij weer teruggepakt” schetste de 31-jarige routinier het wedstrijdverloop.

“Toen wij werden teruggepakt ging Baugnies en die hield het tot de finish. Bij de laatste beklimming van de Schavei ben ik volle bak omhoog gereden en alleen Marcato en Claeys konden volgen. Natuurlijk is het goed voor de moraal dat ik die mannen klop in de sprint voor de 2e plaats. Ook omdat ik in deze wedstrijd, die mij goed ligt, zelf meer initiatief wilde te nemen in plaats van af te wachten wat anderen doen. De podiumplaats is dan een mooie bevestiging van mij vorm”, aldus Duijn die vorig jaar als tiende eindigde in de Druivenkoers.

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl