Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zesdaagse Amsterdam keert terug

Vrijdag 26 augustus 2016

Track - De Zesdaagse van Amsterdam wordt deze winter opnieuw verreden. Met een nieuwe organisator staat het evenement gepland voor 6 tot en met 11 december.

De organisatie is niet langer in handen van voormalig organisator Frank Boelé maar van Six Day Cycling, die ook al zesdaagsen in Bremen en Londen uitbaat. Er is vooralsnog voor drie jaar een aanvraag ingediend. De Zesdaagse ging in 2015 niet door, maar was daarvoor succesvol nieuw leven ingeblazen.

Oud-winnaar Niki Terpstra vindt het een speciaal moment: "Ik ben zeer verheugd met de terugkomst van Amsterdam op de Zesdaagse kalender. Amsterdam voelt voor mij echt als een thuiskoers, ik ben dan ook zeer gemotiveerd om voor de zege te strijden. Het is altijd een speciaal moment om terug te keren op de wielerbaan na een lang seizoen in de World Tour op de weg. Terugkeren naar mijn geliefde baan in Sloten met supporters, vrienden en familie aan de kant maakt het extra speciaal, ik kijk er erg naar uit."

Mark Darbon, CEO van Madison Sports Group licht zijn internationale ambitie toe: “We hebben in Londen en Berlijn gemerkt dat de wielerliefhebber en sportliefhebbers heel enthousiast zijn over onze belofte van topsport en topspektakel. Amsterdam past helemaal in onze lange termijnvisie om van Six Day een mondiale serie van evenementen te maken. Daarin mag een stad als Amsterdam, met een lange en mooie geschiedenis in het baanwielrennen, zeker niet ontbreken.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl