Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Anne Terpstra gaat door tot in Tokio

Zondag 28 augustus 2016

Offroad - Anne Terpstra had na haar overwinning in de SnowWorld Pearl Izumi Cup voor elite-vrouwen in Zoetermeer over belangstelling niet te klagen. De mountainbikster, die Olympische Spelen afsloot met een fraaie vijftiende plaats, nam de tijd voor de jeugdige handtekeningenjagers, die zich ook nog eens mochten verheugen op een foto.

Door Dan Rolandus

"Ik ben supertevreden over mijn race, ben benieuwd naar de cijfers van mijn wattage meter die op mijn reservefiets was gemonteerd’’, sprak de Apeldoornse dat zij beter heeft gereden dan twee maanden geleden. Anne Terpstra geniet nog steeds na over de voorlaatste dag van haar optreden tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "Ik zit nog steeds op een wolk, kan er nog dagelijks van genieten. Zeker als je weet dat ik als elfde op het EK in Zweden een duidelijk “nee” over deelname in Rio te horen heb gekregen. Toen ik de mededeling kreeg dat die Russische (Ekaterina Anoshina, DR) vanwege dopinggebruik uit de uitslag was geschrapt en ik als tiende werd geklasseerd, werd ik erop geattendeerd dat de norm voor Rio ineens wel was gehaald.’’ De profrenster van Ghost Factory Racing Team heeft nog anderhalve week moeten wachten voordat zij voor Rio het sein groen kreeg voorgehouden.

"Ik was op trainingskamp, had nog sponsorverplichtingen en ben via Oostenrijk, Italië en Duitsland teruggekeerd in Nederland. Achteraf heb ik het trainingskamp ervaren als een vakantie. Ik heb drie dagen de tijd gehad om alles te regelen voor Rio, was best hectisch. Vervolgens ben ik naar Canada gevlogen voor een World Cup wedstrijd en daarop doorgevlogen naar Rio.’’ De nationaal mountainbikekampioene reed zich in haar Olympische race achter onder anderen Olympisch kampioene Jenny Rissveds uit Zweden naar een vijftiende plaats. "Ik heb in Rio mijn beste wedstrijd van het seizoen gereden’’, stelde de 25-jarige Anne Terpstra. ,,Ik was geen moment nerveus, heb me zo kort voor de OS ook relaxed kunnen voorbereiden, er zat geen stress op. Ik heb met volle teugen genoten. Natuurlijk was het heel zwaar, maar dan hield ik me voor dat het nog maar twee ronden was. Het was allemaal heel cool, een hoogtepunt in mijn wielercarrière.’’

Tokio

Anne Terpstra heeft zichzelf in Rio uit de onzekerheid gereden door definitief te kiezen voor haar zo geliefde mountainbikesport boven haar studie geneeskunde. ,,Ik stelde me elk jaar de vraag of topsport bedrijven, of te gaan studeren. Welnu, Rio heeft mij de motivatie gegeven om nog vier jaar door te gaan voor Tokio. Ik moet nog onderhandelen over een nieuw contract, maar er is met Tokio in het vooruitzicht geen mooier vak in de wereld dan de mountainbikesport. Ik rijd volgende week nog een WB-wedstrijd in Andorra en in september nog een teamzesdaagse in Oostenrijk. Na wat sponsorverplichtingen zou ik eigenlijk rust moeten houden, maar mijn gevoel zegt dat ik daar nog geen behoefte aan heb, ik zit nog op een roze wolk. Ik zat in de terugvlucht naar Nederland tussen alle medaillewinnaars en de F-16s. Super cool. Tijdens de winter wil ik me in het crossseizoen gaan voorbereiden op volgend jaar. Dit zal ik doen in overleg met Gerben de Knegt. De NK-Marathon?, misschien.’’ (Dan Rolandus)

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl