Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink grijpt net naast winst in bergrit Vuelta

Maandag 29 augustus 2016

Elite men - Robert Gesink liet zich vandaag voor het eerst opmerken in de Ronde van Spanje. De Achterhoeker van Lotto-Jumbo was mee met een  kopgroep en bleef als laatste van de koplopers voorin over op de Lagos de Covadonga.

Minder dan drie kilometer van de streep werd hij  echter voorbij gestoken door Nairo Quintana. Uiteindelijk werd Gesink tweede in deze rit door Chris Froome te verslaan in een sprint met drie.

Dit was een super mooie dag, het is balen dat er dan net een renner sneller is, maar dit geeft wel een goed gevoel”, zei Robert Gesink die er op de slotklim vandoor ging. “Natuurlijk geldt wie er als eerste boven is en niet wie het snelst begint, daarom ben ik meteen op mijn eigen tempo naar boven gereden en ik merkte snel dat ik de anderen kon lossen.”

“We hebben er als team alles aan gedaan om in de kopgroep te zitten en dan is het mooi dat het lukt om samen met Campenaerts erbij te zitten.” Gesink gaf aan dat Campenaerts veel werk heeft verzet. “De groep draaide niet goed en Campenaerts zorgde ervoor dat de snelheid erin bleef. Zelf ben ik ook een paar keer op kop gaan rijden omdat het merendeel vooral bezig was met de laatste klim in plaats van de voorsprong zo groot mogelijk te maken.”

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl