Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eerste rit Boels Ladies Tour voor Dideriksen

Dinsdag 30 augustus 2016

Women - De eerste etappe van de Boels Ladies Tour is gewonnen door Amalie Dideriksen. De Deense van Boels-Dolmans wees Sara Mustonen terug in de massasprint en is de eerste leidster in deze ronde.

Derde werd Barbara Guarischi, Ellen van Dijk was op de vijfde plaats de best geklasseerde Nederlandse.

De rit werd gekleurd door eerst een aanval van Winanda Spoor (Lensworld) en toen van het duo Minke van Dongen (Swabo) en Kasia Niewiadoma (Rabo-Liv). De twee werden op tien kilometer voor het einde terug gehaald nadat ze meer dan vijf minuten voorsprong hadden gehad en Van Dongen 65 kilometer vooruit had gereden. 

Amalie Dideriksen was blij verrast met de zege."Het was eigenlijk helemaal de bedoeling niet dat we voor mij zouden rijden, we zouden de sprint aantrekken voor Chantal Blaak. Maar die raakte ik kwijt in een toch wel chaotische aanloop naar de finish. Ellen van Dijk had ik voor me en die zette me geweldig af en gelukkig kon ik het afmaken. Ik had er niet op durven rekenen want ik ben net terug van de Olympische Spelen in Rio - waar ik het omnium reed - en was zelfs wat ziek terug gekeerd. Maar ik had blijkbaar toch een goede sprint in de benen."  

Woensdag wacht de rensters een ploegentijdrit van 26.4 kilometer. Boels-Dolmans won zowel in de Energiewacht Tour als in de WT-wedstrijd in Vargarda op deze discipline, dus Dideriksen zou haar marge kunnen uitbreiden. "Maar het ploegbelang staat voorop. Mijn ronde is hiermee geslaagd, we hebben sterkere rensters om het af te ronden. Zelfs als ik morgen zou moeten lossen als ik mijn werk gedaan heb in de ploegentijdrit, is dat prima. We willen hier als team graag de wedstrijd winnen." 

Minke van Dongen trok na afloop de bergtrui aan van de provincie Limburg, maar was ook voor het overige tevreden over haar aanvalspoging. "Ik had het eigenlijk niet voorzien, omdat ik nog maar net het finaleweekeinde van de Centric Clubcompetitie in Usquert achter de rug heb. Maar toen ik eenmaal aan het koersen was, zag ik een kans. Ik was blij dat Niewiadoma aan kwam sluiten, toen hoefde ik het werk niet alleen te doen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl