Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slotrit Boels Ladies Tour voor Niewiadoma, Blaak eindwinnares

Zondag 04 september 2016

Women - Kasia Niewiadoma heeft na de derde ook de zesde van de Boels Rental Ladies Tour gewonnen. De eindzege ging naar Chantal Blaak.

Boels-Dolmans beheerste de koers volgens olympisch kampioene Anna van der Breggen en Kasia Niewiadoma van Rabo-Liv. "Op de momenten dat ik een kloof kon slaan op een beklimming, kreeg ik geen steun van anderen en Boels-Dolmans was met zoveel rensters van voren dat ze de situatie altijd recht konden zetten. Daarom richtte ik me op een gegeven moment op de dagzege, mijn tweede in de ronde en zeker een mooie, vanwege de aankomst op de Cauberg. Ik ben tevreden over deze ronde. Boels-Dolmans pakte hier verdiend de eindzege."

Niewiadoma trapte haar derailleur kapot op de finish. "Heel blij dat dit niet eerder gebeurde" aldus de Poolse die bij de laatste beklimming van de Cauberg weg reed uit een elite-groepje. Daarachter werd Ellen van Dijk tweede, die nog bijna haar ploeggenote Chantal Blaak passeerde in het klassement. Ze werd tweede in het klassement op drie tellen van haar ploeggenote.

"Daarom was ik ook pas zeker op de streep" zei Blaak, die wel van een teamoverwinning sprak. "We kennen een sterk jaar, maar hebben het hier als ploeg ook weer echt afgemaakt. Dankzij de ploegentijdrit namen we een voorsprong op de concurrentie, maar ook in de andere ritten hebben we sterk gereden. Ons plan was om gegroepeerd te blijven rijden op de momenten dat met name Rabo-Liv aanviel. Daardoor konden we telkens de aanvallen pareren. Ik heb dan ook zeker veel aan mijn team te danken nu ik voor het eerst in mijn loopbaan een etappekoers weet te winnen. Extra mooi vind ik dat dit in eigen land gebeurt. Ik heb een heel mooi voorjaar gehad en ben blij dat ik er deze zege bij kan laten schrijven."

 

Foto: © Sportfotol 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl