Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten viert rentree met zege

Dinsdag 06 september 2016

Women - Annemiek van Vleuten heeft haar rentree in het peloton opgeluisterd met de zege in de openingstijdrit van de Lotto Belgium Tour.

Met haar tijd van 5.24 bleef de proloogspecialiste wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong voor. De Nederlands kampioene tegen de klok won eerder dit jaar de openingstijdrit in de GP Elsy Jacobs.

Van Vleuten - hier rijdend voor de nationale ploeg - kwam in de olympische wegwedstrijd zwaar ten val toen ze voorop reed in de laatste afdaling richting de finish. Ze herstelde de afgelopen weken op Italiaanse bodem en richt zich op de wereldkampioenschappen in Qatar.

"Ik wist wel dat ik lekker reed toen ik in Italië was, maar dat dit er in zou zitten had ik echt niet verwacht”, verbaasde Annemiek van Vleuten zich na afloop op haar website.”Wetende hoe ik in de kreukels lag en wat ik heb gedaan in Italië, een vakantie met fiets, is dit echt bizar. Ik heb bijvoorbeeld niet eenmaal intensief getraind en je hebt voor zo’n proloog wel een bepaalde lactaat tolerantie nodig. Blijkbaar is mijn basis zo goed dat ik daarmee die vier kilometer zo in het rood kan rijden. Ik ben écht verbaasd dat ik hier heb gewonnen en bovenal dat het verschil met de anderen zo groot is.” Waar ze normaal zeker voor de winst gaat in een proloog, stond ze ditmaal aan de start zonder doel. “Ik leg mezelf altijd druk op, maar om dat nu eens niet te doen was ook wel eens lekker. Het doet me sowieso altijd goed om naar Italië te gaan en het lijkt erop dat ik nu met frisse benen terug ben gekomen. Ik dacht vooraf ik ga er gewoon lekker voor en we zien wel waar het schip strandt. Nou, hier dus.”

Door haar overwinning is de Gelders ook de eerste leidster in de vierdaagse Belgische wedstrijd. “Maar we zijn hier niet met een team waarmee we er echt voor kunnen gaan om de trui te verdedigen en er zijn veel bonificatieseconden te winnen in de etappes. Ik hoop op de laatste dag, een zware rit, nog wat te laten zien. Daarnaast wil ik hier vooral graag wat harde koersdagen rijden in mijn voorbereiding op Qatar.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl