Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten imponeert opnieuw in Belgium Tour

Vrijdag 09 september 2016

Women - Annemiek van Vleuten heeft na de proloog ook de selectieve slotetappe van de Lotto Belgium Tour op haar naam gebracht.

Daarmee werd de renster van Orica-AIS - dit keer uitkomend voor de nationale selectie van bondscoach Johan Lammerts - ook eindwinnares. Voor Van Vleuten is het de eerste wedstrijd na haar zware val op de Olympische Spelen.

Alle ritten van deze Belgium Tour werden gewonnen door Nederlandse vrouwen, ook Lucinda Brand en Marianne Vos pikten een rit mee. 

Van Vleuten had voorafgaande aan de Lotto Belgium Tour niet kunnen denken dat ze de wedstrijd als eindwinnares zou verlaten. "In de proloog - natuurlijk wel mijn specialisme - zette ik in op een plek bij de eerste vijf. Ik ging er vol voor en zou zien waar het schip zou stranden. Dat ik won met zeven seconden voorsprong was werkelijk ongeloftelijk. Toen begon ik mijn verwachtingen bij te stellen en geloofde ik in mijn klassementskansen. In samenspraak met de bondscoach besloot ik me de afgelopen twee dagen niet te mengen in de bonisprints, maar voor de slotdag te gaan. Bij de eerste keer Muur van Geraardsbergen reed ik wel tempo, maar niet met de bedoeling anderen los te rijden. Alleen Elisa Longo Borghini kon echter toen volgen. Toen ik de volgende beklimming van de Muur echt gas gaf, was zij opnieuw als enige meej. Maar op de Bosberg wist ik haar los te rijden en kon ik aan mijn solo naar de streep beginnen. Ik wilde hier graag vertrouwen tanken richting het WK in Qatar en dat is absoluut gelukt."

Van Vleuten rijdt samen met de nationale ploeg later deze maand nog de GP Beghelli en de GP Emilia, twee Italiaanse eendagskoersen. "Ik ben blij met de kansen dat ik vanuit de KNWU heb gekregen om toch nog een aantal koersen te rijden, waar mijn ploeg niet aan het vertrek staat."



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl