Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'Paralympische baanonderdelen verliepen echt perfect'

Maandag 12 september 2016

Track - De paralympische wielerploeg kan terug kijken op een zeer succesvol baantoernooi, waarin maar liefst acht medailles werden behaald. Daaronder waren titels voor Alyda Norbruis (500 meter) en tandemrijders Tristan Bangma en Teun Mulder.

Bondscoach Eelke van der Wal is uiteraard zeer tevreden over het optreden van zijn pistiers in Rio. “Dit voelt voor mij als meer dan een 100 procent score, dit is echt perfect.”

Van der Wal voorspelde voor aanvang dat zijn equipe dagelijks mee zou strijden om de medailles. Dat maakten de sporters van de KNWU helemaal waar. Maar de mate van succes verraste ook de bondscoach. “Mijn verwachtingen zijn hier absoluut overtroffen. We deden mee aan zeven wedstrijden en daarin hebben we acht medailles gewonnen. We gingen natuurlijk met een heel goed team naar Rio. Maar dat het dan ook voor iedereen uit het team lukt, is heel bijzonder. Een combinatie van super goede renners, super goede staf, maximaal commitment en dat binnen een geweldige sfeer geeft de maximale resultaten, denk ik.”

De bondscoach voor de baanonderdelen vindt het moeilijk er een bepaalde prestatie uit te lichten. “Dat is lastig,  omdat alle renners en staf maximaal gepresteerd hebben. Ik ben supertrots op ze allemaal! Uiteindelijk eindigen we na vier dagen met de kilometer voor de tandem mannen. Daarin verslaan Tristan en Teun de ongenaakbare Britten. Dit zagen we al op olympisch niveau gebeuren, maar nu dus ook op de Paralympische Spelen. Dat was voor mij wel de bekroning op  zeven jaar keihard werken met het hele team.” 

Naar de komende jaren wil Van de Wal nu nog niet kijken. “De toekomst bestaat voor mij vooralsnog uit komende woensdag. Dan hebben we op de tijdrit op de weg nog twee keer serieus kans op een medaille met sporters die succesvol waren op de baan: met Vincent ter Schure/Timo Fransen en ook Alyda Norbruis. Pas daarna maak ik de balans op.”

 

Overzicht wielermedailles op de baan Paralympische Spelen Rio:

 

GOUD

 

Alyda Norbruis C1-C3 500 meter tijdrit vrouwen

Tristan Bangma/Teun Mulder Tandem B 1 km tijdrit mannen

 

ZILVER

Vincent ter Schure/Timo Fransen Tandem B 4 km achtervolging mannen

Larissa Klaassen/Haleigh Dolman Tandem B 1 km tijdrit vrouwen

Arnoud Nijhuis C1-C3 1 km tijdrit mannen

 

BRONS

Stephen de Vries/Patrick Bos Tandem B 4 km achtervolging mannen

Arnoud Nijhuis C1 3 km achtervolging mannen

Alyda Norbruis C1-C3 3 km achtervolging vrouwen

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl