Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roompot legt Vermeltfoort ook officieel vast

Vrijdag 16 september 2016

Elite men - Team Roompot-Oranje Pelton en Coen Vermeltfoort zijn eruit: de winnaar van de topcompetitie rijdt komend seizoen voor de pro continentale formatie. De ploeg van Michael Zijlaard had zich verplicht de renner van Join S-De Rijke een contract aan te bieden als winnaar van deze reeks, maar beide partijen zijn nu ook daadwerkelijk een eenjarig contract overeen gekomen.

De 28-jarige Vermeltfoort was al eerder prof; in 2011 en ’12 kwam hij uit voor Rabobank. “In dat opzicht past Coen prima bij ons”, aldus teammanager Michael Zijlaard. “Wij zijn er immers ook om ervaren jongens een tweede kans te bieden. Als meest regelmatige renner in de Topcompetitie heeft hij bovendien aangetoond zeker een versterking te kunnen zijn voor ons team”.   

De Brabander zelf kijkt uit naar zijn terugkeer in het profpeloton. “Ik heb er nu al heel veel zin in. Vooral het feit dat ik mij volgend seizoen wekelijks weer mag meten met de mannen van het hoogste niveau spreekt mij erg aan” reageert Vermeltfoort op zijn promotie. “Ik heb er hard voor gewerkt de afgelopen jaren. Na mijn uitverkiezing tot ‘Talent van het Jaar’ in 2008 heb ik, ook door de ziekte van Pfeiffer een moeilijke periode gehad. Mede dankzij de begeleiding en het mooie programma dat ik heb gereden bij Join’s – De Rijke, heb ik elk seizoen nog stappen kunnen zetten”, kijkt de inwoner van Vlijmen met plezier teug op de vier seizoenen waarin hij uitkwam voor het continentale team.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl