Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roompot wil zich laten zien in Eneco Tour

Zondag 18 september 2016

Elite men - Roompot-Oranje Peloton wil in de Eneco Tour de aanval zoeken. "Wij hebben gezien het grote aantal topsprinters dat start niet direct baat bij massasprints, al ben ik benieuwd hoe Raymond Kreder zich dan kan weren" zegt ploegleider Jean-Paul van Poppel.

"We zullen proberen toch wat roet in het eten te gooien bij de grote World Tour ploegen en de wedstrijd in een andere vorm trachten te gieten. Hopelijk staat er wat wind in de vlakke etappes en kunnen we bonificatieseconden in de Gouden Kilometer pikken zoals vorig jaar."

Vorig jaar zorgde de strijd om de Gouden Kilometer voor de doorbraak van Jesper Asselman. "Na vorig jaar heeft de Eneco Tour voor mij natuurlijk een speciale plek", zei Asselman deze week tijdens de presentatie van het parcours, "En de wedstrijd ligt me ook. Het deelnemersveld is prachtig en uiteraard hoop ik dat ik zelf ook ooit in dat rijtje toppers thuishoor. Maar daar is het op dit moment nog te vroeg voor. Het gaat ieder jaar beter en ik heb weer een stap vooruit gezet. De goeie vorm is, na mijn val in de Baloise Belgium Tour, ook precies op tijd terug”, aldus de winnaar van de Ronde van Drenthe.

Naast Asselman en kopman Pieter Weening bestaat het team uit Sjoerd van Ginneken, Brian van Goethem, Raymond Kreder, Wesley Kreder, Nick van der Lijke en Berden de Vries.

Foto: © Sportfoto Jesper Asselman was vorig jaar leider in de Eneco Tour



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl