Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wout Poels 18e op EK op de weg

Zondag 18 september 2016

Elite men - Wout Poels is achttiende geworden op het Europees Kampioenschap op de weg in Plumelec. 

Samen met Sam Oomen (20e) en Koen de Kort (35e) maakte de Limburger deel uit van een uitgedund eerste peloton dat in de stotronde op de Cadoudal sprintte om de medailles. De titel ging afgetekend naar Peter Sagan.

Bert-Jan Lindeman maakte deel uit van een kwartet koplopers dat een dag lang het beeld voorin de wedstrijd domineerde. 

 

Bondscoach Johan Lammerts kon niet anders concluderen dat het resultaat daarmee enigszins achter bleef bij waarop hij gehoopt had. "Het is het beeld wat we in deze categorie bij de wereldkampioenschappen ook al een aantal jaren hebben gezien in de wegwedstrijd: we doen goed mee, maar winnen geen medailles. En wielrennen draait nu eenmaal om de strijd om als eerste over de finish te komen."

Geen ontsnapping gemist

Lammerts prees na afloop wel de inzet van de ploeg. "We hebben ons een wedstrijd lang laten zien en geen ontsnapping gemist en daar kan ik wel tevreden over zijn. Het is jammer dat je in de eindafrekening dan niet mee doet voor de prijzen en ook het EK niet met een top 10-plaats kan bekronen. Koen de Kort heeft Sam Oomen en Wout Poels nog van voren afgezet, maar in de sprint konden zij niet mee met de mannen die om de medailles spurtten."Vrijwel vanuit het vertrek vormde zich een kopgroep van vier waarin onze landgenoot Bert-Jan Lindeman de Zwitser Pirmin Lang, de Oekrainer Adrii Bratachuk en de Est Risto Raid aan zijn zijde wist. De voorsprong van elf minuten smolt in de finale als sneeuw voor de zon. Lindeman werd als laatste terug gehaald en wel door een groep van twintig man met daarbij ook Sam Oomen. Nadat een moe gestreden Lindeman de groep moest laten gaan, sloot daarna een aantal achtervolgers met Koen de Kort van voren aan. Toen vervolgens ook Wout Poels aan kon sluiten, zat in een uitgedund eerste peloton een trio landgenoten van voren. Uiteindelijk werd op de in de meeste categorieen al doorslaggevend gebleken oplopende finishstrook op de Cadoudal de titel vergeven. Peter Sagan toonde zich oppermachtig in Plumelec en is naast wereldkampioen nu ook Europees kampioen.

Landenklassement

Ons land eindigde als tweede in het landenklassement achter thuisland Frankrijk. De drie medailles werden allen in de categorie elite-vrouwen behaald. Daaronder waren twee Europese titels: voor Ellen van Dijk (tijdrit) en Anna van der Breggen (weg). De laatste behaalde ook een zilveren medaille in de rit tegen de klok.

Foto's: © Sportfoto-Bart Hazen



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl