Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Groenewegen kijkt uit naar tweede Eneco Tour

Groenewegen kijkt uit naar tweede Eneco Tour

Zondag 18 september 2016

Interviews - Dylan Groenewegen is aan zijn tweede Eneco Tour toe. Waar hij in 2015 nog redelijk anoniem aan het vertrek stond in het oranje van Roompot-Oranje Peloton, is hij een jaar later bij Lotto-Jumbo een man die als kanshebber wordt gezien voor een ritzege. Ook zelf heeft hij verwachtingen van komende week, zo zegt hij in een interview met Cycling.be.

In het rood-wit-blauw hoopt hij een mooie WorldTour-zege toe te voegen aan zijn goed gevulde palmares van dit jaar.  Dylan Groenewegen moest Lotto-Jumbo aan meer zeges helpen in 2016 en daarin slaagde de Amsterdammer opperbest. Met overwinningen in de Ster ZLM Toer, op het NK op de Brouwerdam en onlangs nog in de Arnhem Veenendaal Classic is hij een belangrijke troef geworden in de WorldTour-ploeg van Richard Plugg.e “Als je kijkt naar de verwachtingen aan het begin van het jaar, dan kan dit seizoen al niet meer stuk. Ploegleider Merijn Zeeman riep dit voorjaar dat ik zes keer moest winnen dit jaar om er een goed jaar van te maken, de teller stond  na de Arnhem Veenendaal Classic al op acht. Bovendien reed ik de Tour de France en draag ik het rood-wit-blauw van Nederlands kampioen. Je blijft natuurlijk gretig en er zijn nog mooie koersen om te rijden, maar mijn seizoen 2016 is geslaagd.”

Team in ontwikkeling

Succes went snel en met het rood-wit-blauw om de schouders wordt er nog meer naar Dylan Groenewegen gekeken. Heeft hij het idee dat hij moét winnen in de Eneco Tour? “De Eneco Tour is een mooie wedstrijd voor mij en voor de ploeg omdat je ook deels in je eigen land in actie komt. We gaan er als team alles aan doen om ook hier een zege te boeken. Maar ik leg mezelf de druk niet op dat ik moet winnen. De renners waartegen we het opnemen als Sagan, Greipel en Kittel zijn natuurlijk wel van wereldklasse. We zijn als team in ontwikkeling met de sprinttrein en een perfecte sprintvoorbereiding is waar we nar streven. Als dat lukt en ik kan het afmaken, zal ik heel blij zijn. Ik wil graag winnen in de WorldTour, de Eneco Tour biedt daar een mooie kans voor, maar als het nu niet lukt, dan gaat die zege er in 2017 vast en zeker komen.”

Meer over de verwachtingen van Groenewegen voor de Eneco Tour en het WK plus achtergronden over zijn sprinttrein in Cycling.be.

Foto: © TOB/Sweetspot



Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl