Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen wint eerste rit Eneco Tour

Maandag 19 september 2016

Elite men - Dylan Groenewegen heeft de eerste etappe van de Eneco Tour gewonnen. De Nederlands kampioen van Lotto-Jumbo is de eerste leider in deze ronde.


Een kopgroep van vijf met Brian van Goethem van Orica-BikeExchange werd pas op drie kilometer van de meet terug gehaald. Groenewegen klopte vervolgens in Bolsward Nacer Bouhanni (tweede) en Peter Sagan (derde) in de sprint.  Voor Groenewegen is het de eerste WorldTour-zege. "Ik heb die mannen allemaal wel een keer geklopt, maar nu versla ik ze allemaal. Komt nog bij dat dit een WorldTour-wedstrijd is in Nederland. De ploeg wilde hier graag een rit winnen, dan is het mooi als het direct lukt. Ik weet niet of er nog meer kansen komen, ik heb eigenlijk eerst vooral op deze rit gefocust en ben heel blij met de zege." Het is geen gemakkelijke aankomst in Bolsward meent de nationaal kampioen. "Het is lang, recht en breed en dat betekent dat je als sprintrein elke keer overspoeld wordt door de concurrenten. Uiteindelijk put dat alle ploegen uit en kom je alleen te zitten. Ik kon tot de laatste kilometer in het wiel van Robert Wagner blijven, daarna ging ik mee met de trein van Orica. Toen Nizzolo aanzette, ging ik mee en kon ik er voorbij komen."

Blik op Qatar

Groenewegen zet met de zege op dit niveau zijn kandidatuur voor het WK nog eens nadrukkelijker kracht bij. In Qatar kan het wellicht een sprintersbal worden."Misschien helpt deze zege om extra vertrouwen te krijgen in de Nederlandse ploeg. Ik denk dat de selectie wel aardig rond is, maar we moeten zien hoe de wedstrijd verloopt. Je moet er nog bijzitten om te kunnen sprinten. Het zou heel mooi zijn als ik daar een medaille win."

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl