Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slappendel hangt fiets aan de wilgen

Maandag 19 september 2016

Women - >Iris Slappendel heeft besloten een punt achter haar wielerloopbaan te zetten. De voormalige Nederlands Kampioene (Ootmarsum 2014)  meldt dat zelf op haar website

Slappendel behoorde in de categorie junior-vrouwen tot de wereldtop. Zo was ze derde op het wereldkampioenschap tijdrijden in Hamilton (2003). Na een periode bij Ondernemers van Nature/Vrienden van het Platteland maakte ze deel uit van de roemruchte Flexpoint-formatie. In 2010 stapte ze over naar Cervélo. TOen dat team eind 2011 door een fusie plots uiteen viel, kon ze terecht bij het Rabo-Liv Team. In 2014 werd ze Nederlands kampioene op de weg in Ootmarsum door ploeggenote Lucinda Brand net voor de finish te passeren. In het shirt van nationaal kampioene verkaste ze met Annemiek van Vleuten naar Bigla, maar die overstap beviel beiden niet. Bij United Healtcare voelde Slappendel zich wel op haar plek en sloot ze haar loopbaan af met behalve de nationale titel en het brons van het WK ook een werelbekerzege in Vargarda op haar palmares.

Hieronder haar eigen boodschap:

Tot zover…

… voor mijn professionele wielercarrière. Op 5 september reed ik mijn laatste wedstrijd en won ik tegelijkertijd dus ook mijn laatste wedstrijd. Dat leek mij een mooi moment om er een punt achter te zetten!

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl