Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dennis houdt Van Emden van nieuwe zege

Dinsdag 20 september 2016

Elite men - Jos van Emden heeft zichzelf net niet kunnen opvolgen als winnaar van de tijdrit in de Eneco Tour. De renner van Lotto-Jumbo werd dit keer tweede.

Rohan Dennis bleek in de 9,6 kilometer lange rit tegen de klok in Breda de snelste van het pak. Hij nam de leiderstrui over van Dylan Groenewegen, dinsdag ritwinnaar jn Bolsward. Wilco Kelderman eindigde op een vierde plaats op 15 tellen van Dennis, Tom Dumoulin gaf 20 seconden toe. De Nederlands kampioen tijdrijden baalde flink. "Dit was teleurstellend, ik had vandaag geen macht in de benen" aldus Dumoulin. "Ik heb een druk seizoen achter de rug met veel wedstrijden. Het is lastig dan opnieuw je niveau te halen, al hoop ik op het WK nog te kunnen schitteren."

Risico's genomen

"Ik heb risico's genomen en denk dat ik niet sneller had kunnen rijden dan vandaag" zei ritwinnaar Dennis. "Het is mooi dat ik nu de leider ben. We proberen de eindwinst binnen te halen als team, opletten de komende dagen en kijken hoe ik me de laatste dagen kan handhaven."

Niets laten liggen

“Zo’n korte tijdrit is altijd lastig, je gaat nooit helemaal kapot. Ik heb zo hard mogelijk gereden en niets laten liggen”, zei Jos van Emden na de rit tegen de klok. “Het liefst wil ik winnen maar in dit veld is dat heel lastig.” Van Emden plaatst zich tussen de tijdrittoppers, al blijft hij zelf bescheiden.  “Bij mij is het rijden van een goede tijdrit van veel factoren afhankelijk, op zo’n parcours als dit weet ik dat ik kans maak. De echte tijdrittoppers kunnen op meerdere parcoursen winnen.” Naast Jos van Emden finishten Wilco Kelderman als vierde in de top 10. Kelderman is tevreden met zijn tijdrit. “Dit was een goede tijdrit van me, voor mij mag de tijdrit wel langer en met meer heuvels zijn maar ik heb het hier nergens laten liggen.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl