Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Niki Terpstra eindwinnaar Eneco Tour

Zondag 25 september 2016

Elite men - Niki Terpstra heeft de Eneco Tour 2016 op zijn naam gebracht. De renner van Etixx-QuickStep trok in de regen met een aanvallende stijl van koersen de eindzege naar zich toe.

Leider Rohan Dennis moest na een val de wedstrijd verlaten. In de rit door het Vlaamse heuvelland - met aankomst in Geraardsbergen - werd Terpstra tweede achter Edvald Boasson Hagen. Oliver Naessen was als derde mee en legde beslag op de derde plaats.

In het eindklassement ging Niki Terpstra Peter Sagan Oliver Naessen 31 seconden vooraf. Wereldkampioen Peter Sagan werd derde. Jos van Emden (vijfde), Wilco Kelderman (zesde) en Tom Dumoulin (negende) eindigen ook in de top 10.

"We vielen iets vroeger aan dan gepland. We hadden vier mannen binnen een minuut van het klassement staan. Tweede keer op de Muur van Geraardsbergen hebben we door getrokken, Tinkoff en BMC konden niet mee en toen hebben we vol doorgetrokken. Ik wilde in de slotfase niet op twee paarden wedden, ik ben op het laatst door gereden zodat we genoeg voorsprong hielden. Ik heb de Vuelta speciaal gereden om me voor te bereiden op de Eneco Tour en het WK, geweldig dat het gelukt is hier zo de zege te pakken op de Muur van Geraardsbergen" zei de winnaar na afloop van de slotrit.

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl