Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rabobank wil zich nog een keer tonen in Olympia’s Tour

Dinsdag 27 september 2016

Elite men - Het Rabo Dev Team is hofleverancier van winnaars met dertien eindzeges sinds het ontstaan van de opleidingsploeg in 1997. Renners als Lars Boom, Dylan van Baarle en Stef Clement vestigden er hun naam net als een hele reeks van etappewinnaars. Nu is Olympia’s Tour de laatste wedstrijd in Nederland voor de opleidingsploeg. ‘We willen hier zeker nog één keer een rol van betekenis spelen’ zegt manager Grischa Niermann voor aanvang van de openingsrit in Hardenberg.

"Natuurlijk wilde ik met mijn team de vorige etappekoers die we reden ook winnen, de Tour des Fjords. Maar we hebben als team zeker een verleden met deze ronde en zijn ons ervan bewust dat we hier een naam op te houden hebben. Zo domineren als enkele jaren geleden – toen teams de eerste vijf posities in het klassement konden bezetten  en we de hele koers controleerden – zal niet meer lukken. Maar we willen hier wel een rol van betekenis spelen. In het klassement, maar we mikken ook op ritzeges, want dat is ons de afgelopen twee jaar ook al niet meer gelukt.” 

Niermann en zijn collega-ploegleider Sierk-Jan de Haan kennen de concurrentie als geen ander, het programma van het Rabo Dev Team is immers nog altijd zeer internationaal. “We hebben hier met sterke landenploegen te maken en met sterke teams en verder zijn er nog een aantal individuele toppers waar we op moeten letten. Het deelnemersveld is sterk. Maar ik denk dat we daar iets tegen over kunnen zetten. We rijden op dit moment een enkele programma, hebben onze best mogelijke renners geselecteerd. We starten zonder uitgesproken kopman en gaan kijken wat de ronde ons brengt. Natuurlijk zijn de ploegentijdrit en de individuele tijdrit belangrijk,  net als de slotrit door Limburg, maar in de tussenritten kunnen er ook verschillen gemaakt worden. We gaan er ons best voor doen om nog een keer goed voor de dag te komen in deze ronde.”

Het is voor het team – de renners en de begeleiders – nog niet klaar na Olympia’s Tour. “We rijden nog enkele koersen, Parijs-Tours is op 9 oktober onze laatste wegkoers. Het is nog te vroeg om hier sentimenteel te worden , maar het is wel  bijzonder dat Rabobank na 21 jaar uit het peloton gaat verdwijnen. De renners hebben allemaal teams voor komend jaar, voor de coureurs gaat het ook na 1 januari door. Maar voor Rabobank is het straks voorbij.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl