Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amerikanen winnen ploegentijdrit Hardenberg

Dinsdag 27 september 2016

Elite men - De Amerikaanse beloftenselectie heeft de ploegentijdrit in Hardenberg gewonnen. Over 18,9 kilometer bleef men de Australische formatie voor, het Rabo Dev Team eindigde als derde. De eerste leider is Colin Joyce.

De Australische ploeg gaf tien seconden toe, Rabobank veertien. Olympia's Tour wordt voor het eerst als beloftenwedstrijd gereden en verhuisde daarom speciaal naar september/oktober als voorbereidingswedstrijd op het WK voor beloften. "Het is voor ons een ideale voorbereiding op Doha" zegt de Amerikaanse bondscoach Michael Sayers. "Voor ons was deze ploegentijdrit een doel en het is geweldig dat het ons gelukt is. Gaan we nu ook voor de eindzege? We zullen moeten afwachten hoe de koers zich ontwikkelt. We hebben sterke tijdrijders, dus in de individuele rit tegen de klok liggen er ook mogelijkheden. Maar fietsen is net schaken, je moet een week lang goed opletten. We zijn daarom vooralsnog heel blij met deze zege en zien wat de week ons verder brengt."

Teamprestatie

Ook leider Colin Joyce wil nog geen voorschot op de eindzege nemen. "We gaan als team deze trui wel verdedigen, maar we staan allemaal in dezelfde tijd, het gaat er dus niet om mij aan de leiding te houden. Ik zie dit dan ook echt als teamprestatie. Ik was toevallig de eerste man die over de streep kwam, ik zat vanuit de bocht goed geplaatst, we hadden er geen afspraken over gemaakt vooraf. Ik denk dat we allemaal goed waren, we kwamen met zes over de streep, dat zegt wel iets over de teamprestatie."

Zie ook:

Rabobank wil zich nog een keer tonen in Olympia's Tour 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl