Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tweede etappe Olympia's Tour voor Van Schip

Woensdag 28 september 2016

Elite men - Jan Willem van Schip heeft de tweede etappe van Olympia's Tour gewonnen. De renner van Join S-De Rijke ontsnapte met Pavel Sivakov uit een kopgroep van elf en won vervolgens de sprint-a-deux.

Arvid de Kleijn werd derde. Sivakov is de nieuwe leider. Van Schip was na goed vijftien kilometer één van de aanstichters van de kopgroep. "Ik had in het rondeboek gezien dat we het daar zou gaan gebeuren, ik ben mee op kop gaan rijden en het peloton scheurde in stukken. De kopgroep draaide niet echt ideaal hoewel we veel voorsprong namen, maar daarom was het goed dat we nog wat mannen konden kwijt raken." Uiteindelijk bleven er elf over. "Ik heb me lang rustig gehouden maar in de laatste tien kilometer mocht ik van mezelf aanvallen. Ik heb een aantal keren geprobeerd en met die Rus kwam ik weg. Hij wilde niet echt over nemen, maar ik kon het desondanks afmaken." Van Schip is aan een sterk jaar bezig. "Ik wilde me ook in Olympia's Tour nog een keer laten zien. Het is mooi als je het zo kunt uitkienen dat je hier weer in vorm bent. Dat is gelukt." 

Van Schip denkt dat hij mede profiteert van het werk dat hij verzet heeft om in vorm te raken voor Rio. "Al die uren beuken op hoge snelheid hebben me sterker gemaakt. Zoals ik elk jaar nog een stap weet te zetten. Hoe harder de koers, hoe beter het is voor mij. Want waar anderen moe worden, kan ik nog een keer gas geven. Ik hoop natuurlijk deze week voor een kort klassement te kunnen gaan. Er wachten nog een paar mooie ritten, maar de wind kan ook nog wel een rol gaan spelen. Ik zou het liefst naar de profs doorstromen en wil me graag laten zien."

Tim Ariesen - die namens SEG de bergtrui veroverde onderweg - verwoordde het gevoel van de anderen in de kopgroep. "Je weet dat je hem niet moet laten gaan, maar je kunt 1 of 2 keer reageren en op een gegeven moment houd het op." Ook leider Pavel Sivakov was onder de indruk van zijn metgezel. "Ik probeerde het nadat Van Schip al een keer eerder ten aanval was getrokken, maar zag dat hij opnieuw naar me toe kwam. Hij was gewoon de sterkste. Ik baalde aanvankelijk wel van mijn klassering, omdat ik al meer tweede plaatsen had dit seizoen. Maar de leiderstrui is een mooie prijs natuurlijk. We gaan proberen deze te verdedigen." Aanvankelijk zou de ploeg voor Bram Welten rijden in deze rit en dus inzetten op de sprint. Maar Bram lag direct bij een grote valpartij. Ik zat met een ploeggenoot (Lukas Spengler, red) mee en toen zijn we ervoor gegaan." 

foto (c) Sportfoto-Dick Soepenberg

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl