Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour: Halvorsen wint in Gendringen

Donderdag 29 september 2016

Elite men - De Noor Kristoffer Halvorsen heeft de derde (B) etappe van Olympia's Tour gewonnen. Bram Welten was op de vijfde plaats de beste Nederlander in de daguitslag.

Jan Willem van Schip - die aanvankelijk als tiende en beste landgenoot werd geklasseerd, werd uiteindelijk elfde. De sprint leverde een tweede plek op voor Christopher Latham en een derde plaats voor Jeremey Lecrocq. In een rit waarin heel hard gereden werd, kregen de aanvallers weinig kans. In de slotfase probeerden Julien van den Brande (Belgie), Tom Wirtgen (Luxemburg) en Wessel Zennipman (Kanjers voor Kanjers) het nog. Meer dan twintig seconden kregen zij niet. Daarom ook werd de rit in een massasprint beslist. Pavel Sivakov blijft leider in Olympia's Tour. Cees Bol (Rabo Dev Team) naderde hem tot op vijf seconden, ploeggenoot Hartthijs de Vries derde op acht tellen. 

 

Halvorsen hoopt op meer
Halvorsen kreeg met de ritzege waarop hij hoopte deze ronde. "We komen ons hier voorbereiden op het WK in Qatar en gingen vandaag voor de sprint. Ik werd goed afgezet door mijn ploeggenoten, kwam voor mijn gevoel iets te vroeg  op kop, maar ondanks die niet-perfecte sprint won ik toch. Daarmee was de missie geslaagd. Voor het klassement wordt het na de tweede etappe voor ons lastig, al kan de slotrit nog wel wat veranderen. Het eerstvolgende doel voor mij is een nieuwe Noorse ritzege, daarna zien we verder." 

 

 

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl