Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen wint generale voor WK

Zondag 02 oktober 2016

Elite men - Dylan Groenewegen kan met vertrouwen naar het wereldkampioenschap op de weg in Qatar. De Nederlands kampioen van Lotto-Jumbo won de Tour de l'Eurométropole.

Groenewegen blef Oliver Naesen (tweede) en Tom Boonen (derde) voor. “Dit was een hele zware dag vanwege de wind en regen, ik ben blij dat ik deze koers heb gewonnen. Toen ik over de streep kwam voelde ik overal kramp en had ik het ijskoud.” Groenwegen moest diep gaan vandaag. “Het was constant hard gereden, maar we zaten er als ploeg telkens bij. Eerst met 7 man in een groep van 50 en toen het peloton verder uitdunde hadden wij steeds genoeg renners mee. In de finale leek Maarten Wynants mee te doen om de overwinning, maar toen we weer terug kwamen kon ik sprinten om voor de zege.” 

Na de finish was vooral Oliver Naesen niet blij met de sprint van Groenewegen. Volgens Groenewegen was dat onterecht. “De sprint verliep chaotisch doordat de kopgroep in de laatste meters werd teruggepakt. Ik moest eerst om de kopgroep heen en daarna nog Debusschere voorbij. Ik week zeker uit naar links, maar ik liet genoeg ruimte om te kunnen passeren.”

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl