Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Luijkx wil met Team Earth Pro Cycling terug keren

Dinsdag 04 oktober 2016

Elite men - In 2018 wil voormalig teammanager Daan Luijkx met een nieuw project Team Earth Pro Cycling de weg opgaan. Een ploeg die kiest voor spreiding onder partners en een eigen identiteit. 

Daan Luijkx: "Met Team Earth Pro Cycling en haar partners wil ik me inzetten voor duurzaamheid en welzijn. Een professionele sportploeg - en helemaal een professional cycling team - biedt een prachtig podium om aandacht te vragen voor onze relatie met de natuur en gezondheid. Een mooie drietrap met aandacht voor people, planet en profit." Na een aanloopperiode van een half jaar waarin hij het concept samen met GR8 Industries ontwikkelde, overhandigt Luijkx vanavond het eerste shirt aan Al Gore. Dat gebeurt tijdens het Inspiration360-congres in Amsterdam. 

Luijkx investeerde zelf in de ontwikkeling van een nieuw concept, nu hij de noodzaak ziet van verandering in de opzet van de professionele wielersport. "Team Earth gaat ervoor om de duurzaamste wielerploeg ooit te zijn. Dat doen we door de producten die we kiezen, de spreiding van partners - waardoor we het risico verkleinen - en de investering in onze standvastige identiteit. Met deze opzet wil ik graag de nieuwe standaard zetten voor wielerploegen. Ploegen met een eigen identiteit, met maatschappelijke betrokkenheid en meer onafhankelijkheid. Hierbij willen we niets overhaasten, maar gedegen bouwen."

Team Earth is in gesprek met meerdere multinationals die bij het team passen en hoopt in het voorjaar van 2017 de eerste van zes gelijkwaardige partners te presenteren.

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl