Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amy Pieters voor twee jaar naar Boels-Dolmans

Donderdag 06 oktober 2016

Women - Amy Pieters rijdt de komende twee seizoenen bij Boels-Dolmans. Naast Anna van der Breggen en Jip van den Bos is zij de derde nieuwe Nederlandse aanwinst voor de formatie van Danny Stam.

“Ik hoop voor volgend seizoen op één hele grote overwinning,” zegt Pieters. “Ik ben dit jaar al op hoog niveau, maar ik heb de grote overwinning waarop ik hoopte nog niet kunnen behalen; en dat is dus mijn doel voor het komende seizoen. Ik hoop dat ik tijdens de winter goed presteer en van belang kan zijn voor het team in het voorjaar en tijdens de sprints.”

De Nederlandse rijdt het grootse deel van haar loopbaan al voor een Nederlands team. Ze werd prof bij het Merida Cycling Team dat later Skil-Koga, Skil-Argos, Giant Shimano en tenslotte Liv-Plantur werd tijdens haar zesjarige loopbaan bij de organisatie.

“Vorig jaar verhuisde ik naar Wiggle na zes jaar bij een Nederlands team om iets nieuws te proberen, maar ik ondervond dat een Nederlands team toch beter bij mij past,” aldus Pieters. “In Nederland is wielrennen heel belangrijk en dat zie je in de manier van denken en ook in de manier waarop een team wordt gerund. De organisatie past beter bij me. Er is meer structuur en meer duidelijkheid, en ik weet nu dat ik dat nodig heb.”

Hoewel Boels-Dolmans graag een internationaal karakter omarmt, zorgen de Nederlandse roots en Nederlandse achtergrond ervoor dat een renster als Pieters een zeer aantrekkelijke aanwinst is voor de teampartners.

“Amy is een ervaren renster,” aldus Team Manager Danny Stam. “Haar ambities zijn een aanwinst voor elk team. Haar nationaliteit is een bijkomend voordeel. Ik ben ervan overtuigd dat zij een goede aanwinst is voor het team.“

Foto; © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl