Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hofland deels helper, deels afwerker bij Lotto-Soudal

Zondag 09 oktober 2016

Elite men - Moreno Hofland rijdt de komende twee jaren in Belgische dienst, de Brabander tekende een contract tot eind 2018 bij Lotto-Soudal. Hij hoopt dat de transfer zijn loopbaan een nieuwe impuls geeft.

“Ik rijd momenteel al acht jaar bij hetzelfde team: eerst drie jaar bij de opleidingsploeg en daarna ben ik doorgestroomd naar het profteam waar ik vijf jaar voor reed. Ik merk dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging in een nieuwe omgeving. Ik was daarom heel blij met het aanbod van Lotto Soudal.”

“Afgezien van het aspect dat dit een nieuw avontuur is, zijn er een aantal redenen waarom ik specifiek voor deze ploeg koos. Lotto Soudal beschikt over een van de beste sprinttreinen ter wereld. Ik wil daar graag een rol in spelen om de ploegmaats te helpen en ik hoop er ook veel van op te steken om zelf beter te worden. Ik wil me bovendien verder ontwikkelen in het klassieke werk en dan zit ik in dit team op de juiste plaats. Lotto Soudal heeft veel ervaring in het eendagswerk en ik zie dat de jonge renners binnen het team met een gelijkaardig profiel als mij elk jaar stappen vooruit zetten. Ik ben zeker dat we elkaar kunnen vooruit stuwen.”4

Marc Sergeant is blij met de komst van de Nederlander. Moreno Hofland kan zeker een positie innemen in de sprinttrein van André Greipel. Greg Henderson is er volgend jaar niet meer bij en Moreno zou een goede opvolger kunnen zijn. Anderzijds is Moreno nog jong en heeft hij de ambitie om zelf te winnen en die kans gaan we hem bij de ploeg ook geven. Er zijn veel wedstrijden waarin we aantreden zonder Greipel. Voor die koersen kunnen we al rekenen op een aantal snelle mannen, maar een extra sprinter is zeker welkom en dat is nu het geval met Moreno.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl