Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Duijn vertrekt bij Roompot, Van der Hoorn komt

Maandag 10 oktober 2016

Elite men - Met het vastleggen van Taco van der Hoorn geeft Roompot – Oranje Peloton opnieuw een jonge renner uit eigen land een kans in het profpeloton. Daar tegenover staat het vertrek van Huub Duijn.

De 22-jarige Van der Hoorn tekende vanmorgen een contract voor twee seizoenen bij de Nederlandse pro-continentale wielerploeg. De inwoner van het Zuid-Hollandse De Zilk is daarmee al de achtste amateur die zich in het nieuwe seizoen mag proberen te bewijzen op het hoogste niveau. Taco is een ambitieuze jonge vent met een voorkeur voor wedstrijden met kasseien, heuvels en wind. En daar rijden wij er genoeg van” zegt teammanager Michael Zijlaard over de komst van Van der Hoorn. “Hij viel onze ploegleiding eerder al in positieve zin op, en na zijn twee zeges in de kermiskoersen van Viane en Stekene zijn wij het gesprek aangegaan”.

De nummer twaalf van het Nederlands Kampioenschap had zich eerder ook al getoond door een etappe te winnen in de profwedstrijd An Post Ras. In dezelfde Ierse rittenkoers finishte Van der Hoorn ook een keer als tweede. Een uitslag die hij ook scoorde in de Zuidenveld Tour (achter toekomstig teamgenoot Elmar Reinders).

De student bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam kijkt uit naar zijn promotie. “Het is toch een beetje een droom die uitkomt. Ik heb in de afgelopen twee seizoenen een prima begeleiding, veel vertrouwen en kansen gekregen bij Join’s – De Rijke. Door de sterk bezette internationale meerdaagse wedstrijden die ik voor die ploeg mocht rijden ben ik absoluut een betere wielrenner geworden. Ik ben erg benieuwd om te ervaren waar mijn top ligt en zal er in de komende twee jaar bij Roompot – Oranje Peloton alles aan doen om er het maximale uit te halen”, aldus Van der Hoorn die deze winter zijn studie hoopt af te ronden.

Tegenover de komst van Taco van der Hoorn staat het vertrek van Huub Duijn. De routinier heeft er alsnog voor gekozen niet in te gaan op de aangeboden contractverlenging en vertrekt naar een andere ploeg. 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl