Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Puck Moonen naar Lotto-Soudal

Dinsdag 11 oktober 2016

Women - Puck Moonen rijdt komend seizoen voor Lotto-Soudal. De 20-jarige Nederlandse renster uit Liempde - in sommige kringen vooral bekend als de vriendin van Eli Iserbyt - komt over van clubploeg Autoglas Wetteren.

Komende winter vertrekken twee andere Nederlandse rensters bij Lotto-Soudal. Willeke Knol rijdt dan voor Cylance, Anouk Rijff naar Lensworld-Zannata. Naast Moonen komen ook Kaat van der Meulen en Annelies Dom over naar Lotto-Soudal.

'Stap zetten'

Moonen is blij met de stap die ze maakt naar een internationaal team. "Ik sta aan het begin van mijn wielercarrière en het doel is om volgend jaar een nieuwe stap vooruit te zetten. Ik wil goed werk leveren in dienst van de ploeg. Het is ook de bedoeling om mijn eigen sterktes verder te ontdekken. Tijdrijden vind ik alvast een heel leuke discipline en daar wil ik me in de toekomst zeker verder op toeleggen. Ik houd van het afzien. Het is een korte inspanning waarbij je een gevecht levert met jezelf. Ik vind het ook fijn om aan kop van het peloton te rijden, op die manier zal ik ook mijn steentje kunnen bijdragen aan het team. Rittenkoersen rijd ik ook graag, omdat ik merk dat ik me beter voel naarmate de wedstrijd vordert. Tijdens de winter rijd ik ook enkele veldritten. Het wegseizoen is het belangrijkst voor mij, dat staat buiten kijf; de wegtrainingen gaan voor maar de crossen zijn een leuke aanvulling."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl